Metrology 4.0 a funkce SmartMove

Metrology 4.0 je plný užitečných funkcí a vychytávek. Podívejte se například na unikátní funkci SmartMove, díky níž je pohyb snímacího raménka kolem měřeného dílu naprosto bezpečný a optimalizovaný.

Běžné přístroje obvykle používají souřadný systém, založený na osách přístroje. V Metrology 4.0 se tomu říká souřadný systém přístroje (ICS – Instrument Co-ordinate System). Osy X, Y a Z zde představují osy stroje. Osa X je posuvová jednotka a pohybuje se zleva doprava, osa Y je lineární stolek, typicky připevněný kolmo, který se pohybuje zepředu dozadu. Vertikální sloup pak umožňuje pohyb v ose Z nahoru a dolů. Tento souřadný systém umožňuje 3D pohyb uvnitř pracovního prostoru. Pro řadu aplikací je tento způsob zcela dostačující a všechny osy lze ovládat velmi přesně. Existuje ale spousta aplikací, které vyžadují jiný přístup, protože samotný ICS má svá omezení. Souřadný systém PCS (Part Co-ordinate System) poskytuje základ pro vytvoření nového souřadného systému, s ohledem na ustavení, orientaci i počátek měřeného dílu.
Smart Move využívá informace z obou souřadných systémů. Metrology 4.0 má tak informaci o přesné poloze snímacího hrotu, požadovaném počátku měření a celkovém designu měřeného dílu. To přístroji umožňuje bezpečně provádět přesné a rychlé pohyby kolem dílu, s ohledem na bezpečnost a zamezení kolize s měřenou součástkou. Jak to funguje? Podívejte se na video a přečtěte si aplikační zprávu zde