Hromadné měření velkoobjemové výroby komponent

Spolehlivé automatizované řešení hromadného měření vysoce přesných dílů je úkol pro skutečné experty. V článku se dočtete, jak to řeší u Taylor Hobson!

Jedním z hlavních problémů při výrobě vysoce přesných dílů ve velkém průmyslovém měřítku je zajištění jednotnosti nejen v rámci jednotlivých šarží výrobků, ale i mezi nimi. Drobné odchylky v kruhovitosti, drsnosti, kontuře a celkovém tvaru mohou způsobit, že přesné součásti nebudou použitelné pro svůj konstrukční účel.

Metrologické hodnocení přesných součástí, jako jsou ložiska, palivové vstřikovací trysky, formy na optické čočky a další, je následně důležitou součástí kontroly kvality a validace výrobků napříč fázemi výroby. Běžné měřicí přístroje však obtížně splňují požadavky na velký objem a vysokou propustnost výroby v náročném produkčním prostředí.

Měření jednotlivých komponent a extrapolace dat pro určení kvality příslušné šarže je časově náročné a neefektivní.

multi-part caroussel

Řešení

Díky úzké spolupráci s výrobci vysoce přesných dílů, s obřím objemem produkce, má společnost Taylor Hobson rozsáhlé zkušenosti s řešením jejich potřeb. To vedlo k vývoji způsobu hromadného měření dílů, která umožňuje kontrolu obvykle 20 dílů s minimálním zásahem obsluhy a bez ztráty přesnosti.

Nástavec rotačního stolku pro Talyrond® 500HS PRO je na míru vyrobený přípravek, který se skládá z přizpůsobeného karuselu a zásuvky, která se připojuje přímo k V-drážkám stolku Talyrond® 500HS PRO.

Otočný stolek lze snadno připojit, čímž se Talyrond® 500 HS promění v ideální systém pro hromadné měření. Rozšiřuje tak jediný metrologický přístroj na měřicí systém, který usnadňuje měření početných dávek dílů.

Výhody

Při vysokém objemu výroby přesných dílů je nezbytné, aby bylo k dispozici jednoduché, rychlé a přesné řešení kontroly. Snadné vkládání vzorků do zakázkově přizpůsobených přípravků je hlavní výhodou pro zákazníky, kteří hledají rychlé a spolehlivé odpovědi. Samozřejmostí je plná automatizace hromadného měření.

Když jeden cyklus hromadného měření trvá zlomek času oproti tradičním metodám, je vysoká propustnost produkce zajištěna.

Podstatné je, že i když měříte 20 dílů v rámci jedné měřicí procedury, přesnost není ohrožena. V testovacím prostředí byl tento přístroj použit k měření dvaceti vzorků, dvacetkrát. Výsledky poskytly extrémně nízkou směrodatnou odchylku pod 10 nanometrů (nm) s průměrným rozpětím 20,6 nm. Tato měření nevyžadují žádný dodatečný software, probíhají prostřednictvím standardního vybavení měřicího přístroje.

Aplikace

Existuje široká škála průmyslových odvětví, která budou profitovat z funkce hromadného měření na trhem prověřeném kruhoměru Talyrond® 500HS PRO.

Tato schopnost mění pravidla hry pro výrobce velkých objemů komponent, jako jsou válečková ložiska, kuličková ložiska, kuličkové šrouby a kyčelní klouby, abychom jmenovali alespoň některé z nich.

Závěr

V prostředí velkoobjemové výroby čas znamená peníze více, než kde jinde. Čím více dílů můžete za určitý čas změřit, tím lépe. Mimořádný rotační stolek kruhoměru Talyrond® 500 HS PRO vám pomůže realizovat nejvyšší stupeň propustnosti vaší výroby! Navíc přizpůsobení rotačního přípravku Vašim konkrétním potřebám měření umíme zařídit!

V případě zájmu se obraťte na autorizované obchodní a servisní zastoupení: IMECO TH s.r.o.